

International Tracking Symposium 2024 (ITS)

TIMETABLE

All times stated below are for Central European Time

Saturday 17-02-2024

- 10.00 Opening

 Introducing European Wildlife Tracking & CyberTracker
 Looking ahead of what's on coming days and how this ITS is going to work.
 Income and what our goals are with eventual profits
- 10:15 Paul Wernicke Wolf monitoring from Brandenburg
- 11.00 Dan Puplett Bird feathers; Identification & Interpretation 45 Min
- 11.45 Frank Holmes The Application of using dogs in Tracking-

12.15 LUNCH BREAK - 1 hour

13.15 (1.15 pm) Francis Collie – creating your own local trackers intervention group– 45 Min

14.00 (2 pm) Sören Decraene – Bird bones & skulls -

14.45 (2.45 pm) Diemer Vercayie - Monitoring ecoduct in Belgium -

15.15 (3.15 pm) SHORT BREAK

15.30 (3.30 pm) David Wege – Tracking at the frontier of our knowledge; reflections from tracking in Mongolia – 45 minutes

16.15 (4.15 pm) Zoe and Sky - Small mammal tracking - 25 min

16.45 (4.45 pm) Richard Andrews – Recognising tracking within the ecology profession: a UK perspective- 45 min

17.30 (5.30 pm) Bob Cowley – The truth is out there" – Track & Sign investigations can reveal unexpected aspects of ecology - 25 minutes

18.00 (6.00 pm) DINNER BREAK 1,5 hour

19.30 (7.30 pm) George Bumann - Tracking Nature by Ear: Enjoy extraordinary animal encounters by activating an under-used sense." – 45 min

20.15 (8.15 pm) Kim Cabrera - Scent marking in mammals -

21.00 (9 pm) CLOSING FIRST DAY



Sunday 18-02-2024

- 10.00 INTRO SECOND DAY
- 10.15 Asaf Ben David Reptile tracks & locomotion 45 minutes
- 11.00 Robin Rigg Combining traditional tracking skills with hi-tech (DNA etc.)
- 11.45 SHORT BREAK
- 12.00 Oded Davidovich Trailing in different substrates
- 12.45 LUNCH BREAK 1 HOUR
- 13.45 (1.45 pm) Larissa Tracking for Research
- 14.30 (2.30 pm) Colin Patrick Tracking into the future- 25 min
- 15.00 (3 pm) SHORT BREAK 15 MIN
- 15.15 (3.15 pm) Kersey Lawrence & Lee Gutteridge Similarities of tracking around the world
- 16.00 (4 pm) Sylvia Meise The beauty of Tracks & Signs or: the ART in Tracking 25 minutes
- 16.30 (4.30 pm) CLOSING and FINISH 3rd ITS